Foto: European Parliament/Pietro Naj-Oleari

Grønland har flest voldtægter per indbygger

Grønland ligger i toppen på FN's liste over antal voldtægter pr. indbygger, skriver Metroxpress.

Avisen har set på tallet for anmeldte voldtægter til FN’s Agentur for Narkotika og Kriminalitet.

Opgørelsen viser, at der i Grønland anmeldes 39 gange så mange voldtægter som i Danmark, når man sammenlinger befolkningstallene.

Sidste år blev fik politiet anmeldelser om 132 voldtægter herhjemme, og det sætter altså Grønland på øverst på FN’s liste over voldtægtsanmeldelser.

LÆS OGSÅ Politiets årsstatistik er ubehagelig læsning


Østgrønland er værst
Ifølge forskeren bag et studie foretaget blandt 269 unge mennesker i Nordgrønland, er tilstandene "voldsomme". 

- Det er desværre ikke ualmindeligt, at grønlandske piger er udsat for voldtægt - og pigerne i de mindre bygder og byer er særligt udsat, ph. d.-studerende Sidsel Karsberg. 

Ud af de 269 unge deltagere i undersøgelsen havde 14 procent af pigerne og 3,5 procent af drengene været udsat for voldtægt.

Ifølge avisen blev der sidste år anmeldt flest voldtægter i Tasiilaq-området, hvor der var 24 sager ud af 1930 indbyggere.

Aaja kræver dansk indsats
Inuit Ataqatigiits medlem af Folketinget, Aaja Chemnitz Larsen, vil nu tage sagen op med den danske justitsminister, da retsområdet i Grønland fortsat er en dansk anliggende.

- Det er skræmmende tal. Vi har et problem, som vi bliver nødt til at gøre noget ved. Man skal huske, at ud over det er der også et stort mørketal. Meget foregår i isolerede bygder, hvor alle kender alle, siger hun til Metroxpress.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl