Chemnitz Larsen: Grønlændere i Danmark skal trives bedre

En ny rapport fra Børnerådet dokumenterer, at grønlandske børn i Danmark oplever mobning på grund af deres nationalitet. Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen mener, at rapporten vil være et godt instrument til fremtidige tiltag.
Skrevet af Nathan Kreutzmann
15. september 2017 10:41

Rapporten indeholder flere negative historier fortalt af grønlandske børn i Danmark.

- De driller med mit navn. Og de siger, at jeg drikker, men det gør jeg selvfølgelig ikke, fordi jeg er et barn. De siger det, fordi jeg kommer fra Grønland, fortæller Paninnguaq som er en af de syv børn, der har været med i Børnerådets undersøgelse.

Folketingsmedlemmet fra Inuit Ataqatigiit mener, at disse historier kan være med til at pege hen mod fremtidige tiltag.

- For de grønlændere i Danmark som har det svært, så synes jeg det egentlig, at de fortæller på en ret god måde med børnenes eget sprog, om hvad det er for nogle udfordringer, som vi står overfor som beslutningstagere, siger Aaja Chemnitz Larsen.

LÆS OGSÅ Undervisning og forældre skal stoppe mobning af grønlandske børn

Grønlændere skal trives bedre

Aaja Chemnitz Larsen pointerer, at der er mange velfungerende grønlandske børn i Danmark, men det er stadig nødvendigt at prioritere de grønlandske børn, som ikke har det godt i Danmark.

- Ønsker vi at grønlændere i Danmark skal trives bedre, så er det vigtigt, at vi giver folk så gode muligheder som overhovedet muligt, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Der blev sidste år afsat 36 millioner kroner, som skal bruges til at styrke de sociale indsatser for grønlændere i Danmark.

- De penge er jo først i gang med at komme ud til kommunerne, og jeg er rigtig glad for, at de er kommet ud til langt flere kommuner. Det er noget vi har arbejdet for, så det ikke er kun til det her fem store byer, fordi grønlændere i Danmark bor over hele Danmark, og ikke kun i store byer, siger Aaja Chemnitz Larsen.

LÆS OGSÅ Økonomisk støtte til socialt udsatte grønlændere

KNR har forsøgt at få en udtalelse fra folketingsmedlem Aleqa Hammond uden held.