GM-deltagere giver børn i Qeqertarsuaq fodboldoplevelse

Mange børn i Qeqertarsuaq har fået gode minder fra grønlandsmesterskaberne, da udeholdet IT-79 inviterede til aktiviteter på fodboldbanen.
Skrevet af Noah Mølgaard
08. august 2024 12:26

Der var store smil, latter og jubel på fodboldbanen i Qeqertarsuaq onsdag, hvor der var hviledag i grønlandsmesterskaber for herreseniorer.

Den gode stemning var ikke på grund af grønlandsmesterskaberne, men glædesudbrud fra børn, der fik spillet fodbold med GM-deltagere fra IT-79 fra Nuuk.

- Jeg har taget kontakt til Kommune Qeqertalik i Qeqertarsuaq og fortalt, at vi er interesseret i at lave aktiviteter for børn på hviledagen. Og det blev heldigvis godt modtaget, siger træner og spiller for IT-79 Peri Fleischer til KNR.

Giver tilbage

Grønlandsmesterskaberne nærmer sig afslutningen, hvor der har været mange børn på tilskuerpladserne. Men nu er det tid til, at de fik lov at løbe på banen.

- Grønlandsmesterskaberne giver børn forbilleder. Jeg har derfor forestillet mig, at det for børn og unge ville være stort at blive inviteret til aktivitet fra et udehold. Og det ville også være godt for os, hvis det kunne lade sig gøre, siger Peri Fleischer og uddyber:

- Vores udbytte som hold er, at vi fik styrket vores sammenhold. Og alene det at se glæde hos børn er stort, for vi kan se, at de også får udbytte af samværet med nogen, som måske er blevet deres idoler, siger Peri Fleischer.

Der var opvarmning, øvelser med bold, skud på mål og fodboldkamp.

Qeqertarsuaq er også kendt for imødekommenhed, når der er besøg. Og et stort stævne som et grønlandsmesterskab er ingen undtagelse.

- De giver os altid en positiv oplevelse, og vi føler os velkomne her. Og på den måde fik vi også givet tilbage med byens børn som modtagergruppe, siger Peri Fleischer.

Grønlandsmesterskaberne for herreseniorer slutter lørdag. Kampene kan ses direkte i KNR2, og man kan gense kampene via KNR’s hjemmeside.