Nuka Kleemann glæder sig over udsigten til at afholde GM i år.Foto: Noah Mølgaard

GIF om lempelse af corona-regler: Grib chancen

Grønlands idrætsforbund håber på afholdelse af GM – også efter april, hvor nuværende corona-regler ophører foreløbig

Der kan fra i dag søges om afholdelse af sportsarrangementer med deltagelse fra flere kommuner.

Det meddelte naalakkersuisoq for sundhed Martha Abelsen (S) under et pressemøde mandag formiddag.

Her blev det meldt ud, at indrejserestriktionerne til Grønland forlænges frem til 18. april.

Det sker for at forhindre spredning af coronavirus. 

Lempelserne på at rejse til arrangementer i andre kommuner gælder frem 18. april. 

 

Der er fem betingelser for, at det kan ske:

 

Arrangementer må kun holdes i følgende byer: 

  • Ilulissat, Aasiaat, Qasiannguit, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Sisimiut, Nuuk, Paamiut, Narsaq, Narsarsuaq og Qaqortoq. 
  • 30 dage inden, arrangementet skal holdes, må der ikke være konstateret smitte i byen, hvor arrangementet bliver holdt. 
  • Hvis der deltager mere end 50 personer i et arrangement, så skal det være godkendt af Landslægeembedet. Tilskuere bliver regnet med. 
  • Deruover må folk, der er rejst ind indenfor de seneste 14 dage før arrangementet bliver holdt, ikke deltage. Det må folk, der har været i kontakt med nogen, der er rejst ind indenfor de seneste 14 dage, heller ikke. 
  • Hvis der bliver konstateret smitte i en by, imens der er bliver holdt et arrangement, så skal deltagerne være testet negative for corona, før de rejser hjem til deres egne kommuner. Men samtidig lempes der for rejserestriktionerne inden for landets grænser, når det gælder arrangementer.  Og det glæder man sig over hos Grønlands Idrætsforbund.

- Vi er i Grønlands Idrætsforbund meget glade for meddelelsen, og jeg er sikker på, at jeg også taler på vegne af samtlige specialforbund, siger formand for GIF Nuka Kleemann til KNR.

LÆS OGSÅ Indrejserestriktioner fortsætter til 18. april

Der er dog sat flere betingelser for afholdelse af arrangementer med deltagelse fra forskellige kommuner. Der skal søges tilladelse fra landslægen, hvis deltagerantallet overstiger 50 personer.

Vigtig gulerod

Større arrangementer kan også kun afholdes i bestemte byer.

- Vi vil selvfølgelig overholde de betingelser, der er sat. Men vi er først om fremmest meget glade for, at der igen kan afholdes landsdækkende arrangementer, siger Nuka Kleemann og fortsætter:

- Udsigten til landsdækkende mesterskaber bliver sikkert en god gulerod for vores sportsfolk. Jeg håber også, at åbningen af landsdækkende arrangementer vil gælde til tiden efter april også, siger Nuka Kleemann. 

Han understreger, at GIF står klar til at bistå sine medlemmer med at hente tilladelse til større arrangementer.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl