Gerhardt beholder formandsposten

Det blev alligevel ikke som forventet et opgør mellem Gerhardt Petersen og Steen Lynge på Atassuts generalforsamling i dag. I stedet blev udfordreren til formandsposten Nuuks medlem af partiets forretningsudvalg Ove Thomassen. Men det blev Gerhardt Petersen, Qaqortoq, der løb af med sejren med 14 stemmer mod syv. En stemmeseddel var blank.
18. september 2011 15:05

Gerhardt Petersen tilkendegav for flere dage siden, at han ville gå efter formandsposten igen. Det eneste andet navn, der har været i spil er Steen Lynge. På valgdagen i torsdags meddelte Atassuts lokalafdeling i Nuuk, at de indstillede Steen Lynge. Han har dog så sent som i går udtalt til radioavisen, at han ikke havde truffet nogen endelig beslutning. Og i morges valgte han så at takke nej.

I stedet tog Ove Thomassen også fra Nuuk handsken op. Ifølge formand for Nuuk-afdelingen, Hans Lyberth, på eget initiativ. Hans Lyberth siger:

- Vi gik efter en fornyelse i Atassut. Det ville have være ideelt med Steen Lynge som formand, men nu sagde han jo nej.

Havde du hellere set Ove Thomassen som ny formand frem for Gerhardt Petersen?

- Jeg vil sige det på den måde, at jeg vil lade landsmødet bestemme, hvem der skal være formand.

Men er der en vis geografisk splittelse i partiet?

- Vi er interesseret i er, at vores formand skal bo her i Nuuk. Hvis vi havde en formand i Nuuk ville alting være meget lettere og billigere for partiet, lyder det fra Hans Lyberth, der i øvrigt ikke genopstillede som organisatorisk næstformand, men nu kun er partisekretær.

Ny organisatorisk næstformand er folketingskandidaten Arnannguaq Blytmann, Aasiaat. Hun blev valgt med 15 stemmer foran Ove Thomassen med syv stemmer.

Medlem af Inatsisartiut og kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia Knud Kristiansen, Upernavik, blev uden modkandidater valgt til politisk næstformand. Den post, som Siverth K. Heilmann indtil nu har besat.