Generalforsamling i Greenland Oil Spill Response A/S

Det selvstyreejede olieforureningsbekæmpelsesselskab Greenland Oil Spill Response, har netop holdt generalforsamling. Og selskabet skriver i en pressemeddelelse, at udviklingen været præget af, at virksomheden fortsat er i en opstartsfase.
Foto © : Greenland Oil Spill Response
13. maj 2015 05:39

Færre offshore olieefterforskningsaktiviteter har sat sig præg på selskabets virksomhed. Samtidig har en senere tildeling af nye olieefterforskningslicenser også betydet færre indtægter end forventet, anføres det.

LÆS OGSÅ Olieopryddere: Beredskabet bliver bedre

Men det understreges også, at Greenland Oil Spill Response har haft et travlt år med mange aktiviteter, hvor der er afviklet en række eksterne kurser i olieforureningsbekæmpelse og -beredskab, og det har medført en generel højnelse af vidensniveauet om her i landet.

Greenland Oil Spill Response kom ud af 2014 med røde tal på bundlinien - et minus på 228.587 kr. efter skat.

LÆS OGSÅ God start for Greenland Oil Spill Response A/S

Selskabets formand, formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen kalder det glædeligt, at Greenland Oil Spill Response i et år med færre aktiviteter end forventet blandt andet har uddannet eget personale samt relevante beredskabsansvarlige til varetagelse af opgaver vedrørende oliespild op langs kysten i Grønland.

- Hvis uheldet skulle være ude har vi dermed mulighed for, at begrænse de miljømæssige skader, tilføjer Kim Kielsen.