GE ønsker forsigtig kvotestigning

Lad os handle klogt og forsigtigt, siger GE, som glæder sig over at biologernes anbefaling for rejekvoten er 50 procent højere end sidste år.
25. september 2015 13:49

Der er naturligvis glæde hos Arbejdsgiverforeningen GE efter det i går kom frem at biologernes anbefaling for rejekvoten i Vestgrønland ryger i vejret.

Men der er forbehold hos GE, som ikke nødvendigvis tror, at det er godt give helt los. Det vil være ufornuftigt at gentage sidste års strategi med en kvote, som ligger pænt over anbefalingen.

Fisker og fanger organisationen KNAPK mener, at rejekvoterne bør stige helt op til 100.000 tons.

MSC certificeringen vigtig

GE anbefaler dog, at man som minimum følger biologernes anbefalinger, som allerede ligger 23 procent højere end kvoten for i år.

Forvaltningsplanen siger, at kvoten maksimalt må stige 12,5 procent om året, og det mener Brian Buus Pedersen man bør holde fast i, for at sikre MSC certificeringen og de høje priser det medfører.

Læs også Biologer: Det er vigtigt at følge den biologiske rådgivning

- Det skal også signalerer, at vi er MSC certificeret i rejsefiskeriet. At det er biologisk bæredygtigt. Den forsigtighed og kloghed, som ligger i forvaltningsplanen, den synes jeg vi skal holde fast i, når vi skal komme med vores anbefaling til hvordan man rent praktisk kan gøre det.

 

Ønsker kontrolleret stigning

GE der er repræsenteret i fiskerrådet skal drøfte biologernes anbefaling af rejekvoter til næste år, og hvis forvaltningsplanen skal overholdes, som GE mener at den skal, er det sandsynligt at GE vil indstille rejekvoter på omkring 88.000 ton.

Biologerne anbefaler en kvote på maksimalt 90.000 ton.

Læs også Biologerne anbefaler 90.000 tons rejer i 2016