Gang i uddannelserne i Qaasuitsup Kommunia

Naalakkersuisoq for uddannelse Palle Christiansen (D) har været til møde med kommunalbestyrelsesmedlemmerne i Qaasuitsup Kommunia. Der blev talt om både byens nedslidte elevhjem og flytningen af fisker- og fangerskolen.
Skrevet af Peter Troelsen
13. januar 2013 14:33

Der blev her opnået enighed om, at der søges etableres et kursuscenter med placering i Uummannaq, så der skabes rammerne for nye uddannelsesmuligheder i Uummannaq. Der arbejdes på en helhedsløsning, hvor omskoling, opkvalificering samt kursusforløb indenfor råstofsektoren, samles i et Kursuscenter.

-Ved denne samlede løsning sikres det, at vi uddanner til beskæftigelse, og vi intensiverer derudover indsatsen for, at så mange hjemmehørende som muligt, sikres de fornødne kvalifikationer for at få job inden for råstofsektoren, der bliver et stort væksterhverv og som vi skal være klar til, mener Palle Christiansen, og gør opmærksom på, at etablering af satellitkurser, som kan uddanne og omskole grønlandske borgere til arbejde i råstof- og mineralsektoren, er et godt bud på centrets fremtidige brug.

Forholdene på det eksisterende elevhjem er tæt på katastrofale, og lige så snart det indkøbte Hotel Uummannaq er renoveret og lavet om til elevhjem, skal de nuværende beboere flytte. Aftalen mellem kommunen og naalakkersuisut betyder også, at der sættes turbo på renoveringen af det nye elevhjem.

-Det nuværende elevhjem er ikke egnet til beboelse og vi må hurtigst muligt få flyttet eleverne og personalet fra elevhjemmet ned i det nye elevhjem, så de ikke skal lide fysisk overlast pga. skimmelsvamp og træk i det gamle elevhjem. Elevernes fysiske velvære ligger os meget på sinde og vi er glade for, at der nu endelig sker noget i denne sag”, fastslår borgmester Jess Svane.