Gamle historier storsælger i Grønland

Når et år rinder ud er det tid til at gøre status. I den anledning har vi taget et dyk ned i det grønlandske bogmarked for at finde ud af, hvad der har været populært i året, der snart er gået. Og særligt en bog skiller sig ud, fortæller redaktør Julie Rehhoff Kondrup fra Milik Publishing.
I år har Malik Høegh, som i øvrigt er barnebarn af Faré Høegh udgivet sin bedstefars sagn på ny grønlandsk retskrivning , og den har allerede vist sig særdeles populær.
Skrevet af Kenneth Elkjær
30. december 2017 11:46

- Årets helt store sællert og store overraskelse er Ataqqinartuaraq, Den lille Prins, som udkom i august lige før første skoledag, og den udkom i hele Grønland som klassesæt, og den blev også givet som første skoledagsgave i hele Kommuneqarfik Sermersooq, siger Julie Rehhoff Kondrup, som fortæller, at bogen også har solgt rigtig godt ude i butikkerne.

Udgivet i 1943

'Den lille prins', der er skrevet af franske Antoine de Saint-Exupéry blev oprindeligt udgivet i 1943. Siden er den udgivet på mere end 300 sprog og er en af de mest solgte bøger nogensinde. Og nu er den altså også udgivet på grønlandsk med økonomisk støtte fra den schweiziske rigmand Jean-Marc Probst.
Men den er altså stadig særdeles populær i 2017, selvom den har 74 år på bagen.
- Vi har allerede genoptrykt. Det vil sige, at jeg har tal på, at vi allerede har solgt 1200 eksemplarer i alt, siger redaktøren fra Milik Publishing.

Sagn fra Sydgrønland

Men det er ikke den eneste bog med indhold af ældre dato, der har vist sig populær. I forrige uge blev bogen Akamalik udgivet. Bogen er en samling sagn fra Sydgrønland, som Faré Høegh indsamlede i 1930'erne.
I år har Malik Høegh, som i øvrigt er barnebarn af Faré Høegh udgivet sin bedstefars sagn på ny grønlandsk retskrivning , og den har allerede vist sig særdeles populær.
- Den sælger allerede rigtig pænt. Den har solgt et par hundrede, sagde Julie Rehhoff Kondrup, som blev interviewet inden jul.