GA støtter flytningen af Imarsiornermik Ilinniarfik

Der har været enormt meget debat omkring beslutningen om at flytte Imarsiornermik Ilinniarfik fra Paamiut til Nuuk og flytningen af Fisker- og Fangerskolen fra Uummannaq til Nuuk, men Grønlands Arbejdsgiverforening bakker op omkring beslutningerne.
Skrevet af Peter Troelsen
16. januar 2013 08:49

Inden skolen blev flyttet var der nedsat en arbejdsgruppe, hvor store dele af erhvervslivet, deriblandt GA, bakkede op omkring flytningen. En af de mest vægtige grunde til at samle tingene i Nuuk var det store frafald på uddannelserne.

-Vi taler meget om, hvor vigtigt det er at satse på bedre uddannelsesmuligheder og mindre frafald på studierne i Grønland. Det er nogle af argumenterne for at samle beslægtede uddannelser i det nye maritime center i Nuuk. Dermed kan vi optimere udnyttelsen af de ressourcer, der anvendes inden for dette uddannelsesområde gennem fælles lærerkræfter, bedre studievejledning og mere effektiv administration, som kan udnyttes på tværs af uddannelserne, siger GA’s sekretariatschef Karsten Klausen.

Med det nye center i Nuuk bliver det lettere at rekruttere elev- og lærerkræfter, hvilket vil give et uddannelsesmæssigt kvalitetsløft. Blandt andet ved at øge sammenspillet mellem de enkelte fagområder og derved sikre et inspirerende studiemiljø. Denne udvikling understøttes endvidere af, at de fleste rederier ligger i Nuuk, og at Flådestation Grønnedal nu også er flyttet til hovedstaden.

-I GA beklager vi naturligvis, at flytningen af Imarsiornermik Ilinniarfik fra Paamiut og Fanger- og fiskerskolen fra Uummannaq umiddelbart betyder nedlæggelse af vigtige arbejdspladser. Men Naalakkersuisut har til gengæld besluttet, at der skal etableres et kursuscenter i Uummannaq og et center for udviklingshæmmede i Paamiut”, fastslår Karsten Klausen.