GA på linje med Kuupik

I en nytårsudtalelse fra GA fortæller bestyrelsesformand Henrik Sørensen og direktør Brian Buus Pedersen, at man i GA er helt enig i formanden for naalakkersuisut Kuupik Kleists udtalelser fra nytårstalen om, at det forgangne år var skelsættende. GA gør dog opmærksom på, at også det kommende år er at stor vigtighed for landets fremtid.
Skrevet af Peter Troelsen
04. januar 2013 10:17

Her er det først og fremmest behovet for uddannelse og anlægsinvesteringer i hele landet som GA har fokus på. Kun med disse faktorer højt prioriteret kan man sikre en udvikling i landet, som er så nødvendig for landets fremtid.

Også de kommende IBA-forhandlinger med London Mining bliver vigtige for både landet og dets indbyggere. Her skal man sikre sig, at Grønland og grønlænderne får noget ud af samarbejdet med London Mining. GA nævner som skrækeksempel Danmarks samarbejde med Metroselskabet, der står for udvidelsen af den københavnske metro. Her var det aftalt at byggeriet skulle munde ud i mindst 400 elevpladsen, men i skrivende stund er der kun ansat 2 elever. Den slags skal vi undgå her til lands, ellers vil fremtiden se sort ud for landet.

Kuupik Kleist opfordrede til samarbejde og konstruktiv dialog i sin nytårstale, og igen er man fra GA´s side helt på linje med Kuupik Kleist. Selv om man meget ofte er uenige med naalakkersuisut, stiller GA også i 2013 gerne op til forhandlinger om både erhvervslivets og samfundets forhold.

Læs hele nytårsudtalelsen fra GA under artiklen.