GA går ind i valgkampen

Stem på partier, der vil samarbejde bredt og lave reformer, lyder opfordringen fra GA.
10. november 2014 16:37

Grønlands økonomi er sårbar, og samfundet står midt i en alvorlig krise.

 

Med den begrundelsen har Grønlands Arbejdsgiverforening GA meldt sig ind i valgkampen, lød det tidligere i dag på et pressemøde.

 

Her opfordrede GA befolkningen til at stemme på, partier som kan sikre et bredt samarbejde, og som har modet til at indføre reformer.

 

Bestyrelsesformand Henrik Leth understregede fem områder, som arbejdsgiverforeningen mener, er dem som skal sikre Grønlands fremtid.

 

- Det er fiskeriet, der skal udvikles og fremtidssikres. Det er brugen af tilkaldt arbejdskraft, som vi skal have kigget på hvordan vi minimerer. Det er uddannelse, hvordan får vi forbedret den. Og så er det byggeriet, hvor vi føler, at der er ligger rigtig mange penge i by-og anlægsfonden som ikke kommer ud og arbejde. Og så er det råstofsektoren, som vi har peget på, som de fem vigtigste, siger Henrik Leth.

 

Ud over de fem fokusområder, understregede formanden, at reformer og samarbejde er nødvendigt, hvis krisen ikke skal forværres efter valget.

 

- Vi tror ikke på, at reformer som bliver gennemført med en stemmes flertal, det er noget, som er så fremtidssikret, at det giver den tillid hos investorer, det kræver for at udvikle nogle af sektorerne i Grønland. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at man er dels er reformvillig, dels er indstillet på at gøre det i et bredt samarbejde, siger Henrik Leth.

 

Økonomien, understregede formanden, afhænger også af, at der i fremtiden kommer flere investorer på bane i Grønland.

 

- Det er meget, meget vigtigt med langsigtede rammer, når man skal ud og investerer, mange af de investeringer som skal foretages hvad enten det er råstoffer, fiskeri eller turisme de har en levetid på 10 til 15 år. Der nytter det ikke noget, at man så har en valgperiode på 3 - 4 år, vi har brug for stabilitet og brug for at få genskabt tilliden til Grønland som et investerings land.


Den nye og mere aktivistiske tilgang til samfundet fra GA sker på opfordring fra foreningens medlemmer.