Futsal: William Gantzhorn fra Nuuk er udtaget til dansk landshold

19-årigt fodboldtalent har fået mulighed for at vise dansk landstræner, at han er værd at satse på til kommende VM-kvalifikationskampe i futsal.
William Gantzhorn 2023
William Gantzhorn er på træningslejr med det danske landshold i futsal Foto © : Gentofte Futsal
Skrevet af Noah Mølgaard
09. februar 2023 11:16

William Gantzhorn fra Nuuk er netop blevet udtaget til det danske bruttolandshold i futsal, der nu er samlet i Hjørring.

Det er de, fordi VM-kvalifikationskampene begynder i starten af marts mod Rumænien og Finland.

William Gantzthon, der også har været på det grønlandske landshold, spiller nu hos de danske mestre Gentofte Futsal, og hans indsats på banen er blevet bemærket af den danske landstræner.

- Så må jeg bevise, hvad jeg kan og håbe på, at jeg kan blive udtaget til de kommende VM-kvalifikationskampe mod Rumænien og Finland, siger William Gantzhorn til KNR.

Glad og stolt

Han har tidligere været med på det danske bruttolandshold, som nu er indskrænket til 20 spillere forud for VM-kvalifikationskampe.

- Jeg bliver glad, og jeg bliver stolt. Det er vel også et fremskridt for mit vedkommende, at jeg kommer tættere og tættere på det danske landshold, siger William Gantzhorn.

Og han er overbevist om, at de mange kampe i den danske futsal-liga og internationale kampe har givet ham ballast, som han nyder godt af nu.

- Det har været en drøm at spille mange flere kampe end i Nuuk. Vi har kampe hver weekend, og vi træner hårdt og taktisk til hver kamp. Og det er bonus, at vi kan få lov til at deltage i Champions League, som er en af de største fodboldturneringer indenfor futsal og fodbold generelt, siger William Gantzhorn.

Nu gælder det om at overbevise den danske futsallandstræner Nikolaj Klein Saabye om at han er klar til VM-kvalifikationskampe 5. og 8. marts.