Frit fiskeri i Diskobugten og Uummannaq

Naalakkersuisut har ved møde den 24. juni 2013 vedtaget følgende: Kvartalskvoterne til joller i det kystnære fiskeri efter hellefisk i forvaltningsområderne Diskobugten og Uummannaq suspenderes midlertidigt. Således kan fiskeriet efter hellefisk i forvaltningsområderne Diskobugten og Uummannaq med joller fortsætte indtil der er truffet nærmere beslutning om, hvorvidt der evt. kan ske en forhøjelse af den samlede årskvote.
Skrevet af Peter Troelsen
26. juni 2013 03:59

Der er nedsat en arbejdsgruppe bestående af Fiskerirådets medlemmer samt tilforordnede. Arbejdsgruppen har blandt andet til formål at undersøge om der evt. er mulighed for at de kystnære hellefiskekvoter kan forhøjes i 2013. Når arbejdsgruppen har afgivet sin indstilling, vil denne blive behandlet af Naalakkersuisut. 

-Kvartalskvoten var ved at være opfisket, og for at forhindre at fiskeriet ligger stille frem til mandag, hvor en ny kvartalskvote træder i kraft har Naalakkersuisut valgt at suspendere kvartalskvoterne midlertidigt. Jeg regner med, at der er tagen en beslutning om en eventuel forhøjelse inden udgangen af juli måned, så der vil komme nye kvartalskvoter for de sidste to kvartaler af året, fortæller afdelingschefen i fiskeridepartementet Emanuel Rosing til knr.gl.