Fremgang i forhandlingerne i hovedstadskommunen

Det tog ikke lang tid, inden IA og Demokraterne var enige om at arbejde sammen om en koalition i Kommuneqarfik Sermersooq, men til gengæld har de taget sig god tid om at finde ud af en koalitionsaftale. Man skal i hvert fald hen over weekenden, inden der er afgørende nyt på den front.
Skrevet af Peter Troelsen
10. april 2013 10:08

Mange møder og endnu flere telefonsamtaler har været medvirkende til, at koalitionsaftalen i Kommuneqarfik Sermersooq har været lidt længe under vejs, men det er ikke noget særsyn for storkommunen. Også efter valget i 2008 måtte befolkningen vente små 2 uger på at få at vide, hvad man var blevet enige om, og hvem der skulle have de forskellige poster.

-Vi er tæt på mål, men ikke færdige endnu. Det er vist så konkret jeg kan være på nuværende tidspunkt. Vi har valgt at forhandle koalitionsaftalen helt på plads, inden vi går over til at behandle personspørgsmål. På den måde ved vi, hvad vi går ind til, inden der fordeles poster i de forskellige udvalg, fortæller Anda Uldum fra Demokraterne.

Uldum må set ude fra være storfavorit som posten til 1. viceborgmester, og så må fremtiden vise, om Siumuts Martha Abelsen igen kan få posten som 2. viceborgmester, eller om den eventuelt går til en anden. På det område er den siddende og kommende borgmester ikke særligt kommunikativ.

-Inden vi melder noget ud, skal vi have vores aftale godkendt i de forskellige lokalafdelinger indenfor kommunen. IA har lokalafdelinger i Nuuk, Paamiut, Ittoqqortoormiit og Tasiilaq, og de skal også nikke ja til vores aftale, inden vi offentliggør den. Jeg kan dog sige så meget, at vores forhandlinger har været positive, og vi har forhandlet i en ualmindelig god tone. Det er begge partiers mål at få så godt et produkt ud af forhandlingerne, at vi har noget at holde os til i de kommende år. Der vil dog med sikkerhed blive justeret lidt på aftalen under vejs, forklarer Asii Chamnitz Narup til knr.gl.