Fredag fejrer Grønland ”Den internationale forbrugerdag”

Verden over vil man på fredag fejre ”Den internationale forbrugerdag” og i Grønland gør man det samme. Dette års tema er ”Forbrugerretfærdighed nu”.
Skrevet af Peter Troelsen
12. marts 2013 13:08

I forbindelse med dagen har vi fået formanden for Forbrugerrådet her i landet til at kigge nærmere på forbrugerrettighederne her i landet, og det ser slet ikke så ringe ud. Formanden er i hvert fald godt tilfreds.

-Først og fremmest kan det nævnes at forbrugeren har adgang til kvalificeret, uvildig rådgivning såfremt man måtte komme i klemme med en handlende. Forbrugerrådets sekretariat, Atuisoq, står altid til rådighed for at hjælpe forbrugerne. Dette sker over telefonen, mails, facebook m.m. Det bemærkes at antallet af forbrugerhenvendelser er mere end tredoblet på under et år, fortæller formanden for Forbrugerrådet Rigmor Th. Høegh.

Hvis det, på trods af indgriben fra Forbrugerrådet, ikke er lykkedes en forbruger at få sin lovfæstede ret, kan vedkommende klage videre til Forbrugerklagenævnet, og tage sagen derfra. Derfor kan man være af den opfattelse, at den grønlandske forbruger har en ganske nem og omkostningsfri adgang til at benytte sig af sine lovfæstede rettigheder.

-Så vidt vides, er der til dato ingen erhvervsdrivende, der ikke har efterkommet en forbrugerklage, der er blevet afgjort til fordel for forbrugeren. Hvilket er yderst tilfredsstillende, og et godt tegn på at sagen behandles på betryggende vis i klageudvalgets sekretariat, så alle parter, uanset om sagen vindes eller tabes, har forståelse for afgørelsen, siger Rigmor Th. Høegh.