Fra affald til hundefoder

Hos Neqi A/S er det nu slut med at smide slagteriaffald. Affaldet bliver i stedet brugt som hundefoder, oplyser Neqi A/S. Efter en vellykket prøveproduktion af slagteriaffald som biprodukt til hundefoder hos Neqi A/S, kan hundeejere nu købe foder fra slagteriet. Det skriver Neqi A/S i en pressemeddelelse.
Skrevet af Mads Pedersen
19. april 2017 14:58

Siden 1950´erne har nedgravning, eller en anden form for bortskaffelse af slagteriaffald, fundet sted. Men nu er det slut. 
I 2014 besluttede Kommune Kujalleq, at al nedgravning af slagteriaffald skulle forbydes.

Neqi A/S indledte i denne forbindelse en aftale med kommunen om at igangsætte en proces omkring produktion af biprodukter.

- Efterfølgende har slagteriet sendt 800 kilo hunderfoder til slædehundeejere i Ilulissat og Sisimiut, for at afprøve produkterne. Tilbagemeldingen har været særdeles positiv fra begge steder, skriver Neqi A/S-direktør, Per Jensen.

Etableringen af denne produktion har bidraget positivt til miljøet, skabt nogle nye arbejdspladser samt tilvejebragt muligheden for at tilføre et nyt proteinrigt hundefoder produkt på markedet, lyder det fra direktøren.

Hundefoder kan købes via Neqi´s fabrik i Narsaq eller online i pisisa.gl.

LÆS OGSÅ Neqi A/S: Årets indhandling veloverstået