Neqi A/S: Årets indhandling veloverstået

Årets indhandling af slagtedyr fra Sydgrønland, herunder især lam og får, til Neqi A/S er nu overstået.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
16. november 2016 06:19

Og der lyder optimistiske toner fra slagteriet, for selv om antallet af lam og får igen i år er faldet, så er lammene større end de var sidste år.

Gennemsnitligt vejede lammene 2,5 kilo mere i år og det gav samlet set 278 tons lammekød i forhold til 246 tons lammekød sidste år.

De øgede mængder af lammekød gør det nemmere for Neqi at dække den store efterspørgsel på hjemmemarkedet efter kød fra Sydgrønland.

Men det er endnu uvist, om slagteriet næste år kan undgå at importere udenlandsk lammekød, blandt andet for at opretholde arbejdspladserne. Det bliver vurderet senere, fremgår det af en pressemeddelelse fra Neqis direktør, Per Jensen.

Udover lammekød er der blevet indhandlet rensdyr, moskus, kvæg og ikke mindst - 100 tons kartofler fra de sydgrønlandske landmænd. Neqi forventer at kunne forsyne butikker med de usprøjtede grønlandske kartofler helt frem til foråret.

Moskusokserne kommer fra Arsukfjorden og er led i et forsøg mellem fangere fra Arsuk og Neqi. Og det bliver gentaget næste år, oplyser Neqi.