Fra 1. marts er det slut med reklamer for alkohol

Når den ny alkohollov træder i kraft i morgen den 1. marts, bliver det som udgangspunkt forbudt at gøre reklame for alkohol i Grønland.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
28. februar 2018 07:00

Når den ny alkohollov træder i kraft i morgen den 1. marts, bliver det som udgangspunkt forbudt at gøre reklame for alkohol i Grønland.

Det gælder også reklamer på internettet rettet mod privatpersoner. Salgs- og udskænkningsstederne må dog fortsat gøre reklame inden for det afskærmede område i butikken, hvor der sælges alkohol og inde på selve udskænkningsstedet.

- Med forbuddet mod reklamer for alkohol i det offentlige rum, følger alkoholloven WHO’s anbefaling om at begrænse markedsføring af alkohol. Reklamer har et eneste formål, nemlig at få os til at købe varen og helst meget af den, og vi ved, at børn og unge er særligt påvirkelige i forhold til reklamer. Derfor er reklameforbuddet mod alkohol et vigtigt forebyggende tiltag, som især retter sig mod børn og unge, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain.

LÆS OGSÅ Butiks- og barpersonale skal på kursus

Ifølge den ny lov er uddeling af gratis alkoholholdige drikke heller ikke tilladt.

Undtaget fra reklameforbuddet er udenlandske medier, samt reklamevirksomhed indenfor et afskærmet område i detailhandlen og indenfor udskænkningslokalet.

Flere lande, herunder Island, har ligeledes indført forbud mod markedsføring af alkohol, som en del af den forebyggende indsats på alkoholområdet, oplyser Agathe Fontain.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut klar med indrømmelser