Butiks- og barpersonale skal på kursus

Når den nye alkohollov træder i kraft 1. marts, skal personale der beskæftiger sig med salg eller udskænkning af alkohol have gennemført et kursus i ansvarligt salg eller ansvarlig udskænkning, inden de påbegynder arbejdet.
Foto © : Sam Howzit/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
14. februar 2018 05:24

Departementet for Sundhed tilbyder på den baggrund virksomhederne online kurser i ansvarligt salg og ansvarlig udskænkning.

- Den nye alkohollov medfører blandt andet at personale, der beskæftiger sig med salg eller udskænkning af alkohol, skal gennemføre et kursus i ansvarligt salg eller ansvarlig udskænkning. Dette krav om uddannelse af personalet bunder i Naalakkersuisuts ønske om at styrke forebyggelsen af misbrug af alkohol og i ønsket om at fremme et trygt natteliv, skriver Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain i en pressemeddelelse.

Siden starten af februar har det været muligt for både arbejdsgivere og medarbejdere at tilmelde sig online-kurserne i ansvarligt salg og ansvarlig udskænkning via hjemmesiden certifikat.gl

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil sende tjenere på alkoholkursus

Der er to forskellige kurser. Dels for dem der arbejder på værtshuse og restauranter. Samt for dem, der arbejder med salg af alkohol i butikker.

Fra den 15. februar vil selve kursus-siden blive tilgængelig, og de tilmeldte brugere vil begynde at modtage links til kurserne.

Det er bevillingshaverens ansvar at medarbejderne har gennemført det relevante kursus i ansvarlig udskænkning eller ansvarligt salg.

Og i tilfælde af tilsyn skal udskænknings- eller salgsstedet kunne fremvise dokumentation for at medarbejderne har gennemført kurset, understreger Agathe Fontain.