Forskellige betingelser for portører

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain siger nej til at indføre regler om, at der rundt omkring landets sygehuse altid skal være mindst to portører på ambulancevagt. Det fremgår af et §37-svar til Astrid Fleischer Rex fra Demokraterne.
30. december 2011 06:36

Agathe Fontain understreger, at portørbemandingen på sygehusene altid har været meget forskellig. Og der er ike nogen faste regler for, hvor mange, der som minimum skal være til stede eller på vagt. Det afhænger helt af stedet og befolkningens størrelse.

- Det er de lokale ledelser, der ud fra det givne budget, distriktets arbejdsopgaver og organisering beslutter, hvordan portøropgaverne varetages, og hvordan arbejdet skal tilrettelægges for det sundhedsfaglige personale i det enkelte distrikt. Men altid med hensigt til, at de patientrelaterede opgaver løses mest hensigtsmæssigt for at sikre borgerne de bedst mulige vilkår, anfører Agathe Fontain.

Hun fastslår samtidig, at hverken hun eller Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse er bekendt med, at ændringer i portørbemandingen lokalt har skabt problemer. Og hun har derfor ingen aktuelle planer om at ændre de eksisterende vagtordninger.