Fornem nordisk miljøpris til naturressourcerådet i Attu

Naturressourcerådet i Attu har fået Nordisk Råds miljøpris 2018. Prisen blev overrakt tirsdag ved en TV-transmitteret gallahøjtidelighed i den norske hovedstad Oslo.
30. oktober 2018 19:35

Året miljøpris går til naturressourcerådet i Attu, som består af lokale fiskere og fangere, der gør en indsats for havmiljøet. Med prisen følger 350.000 danske kroner.

Prisen, som blev overrakt af Norges statsminister Erna Solberg, blev modtaget af Per Ole Frederiksen på vegne af fangere og fiskere i Attu-området.

Ifølge norden.org får de prisen for deres indsats for at for at dokumentere havmiljøet og forslag til måder at forvalte det på.

LÆS OGSÅ Naturressourceråd i Attu nomineret til miljøpris

Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Forskning Siverth K. Heilmann er glad:

-  Naturressourcerådet har vist, hvordan borgere, myndigheder og forskere kan kombinere deres viden og arbejde tæt sammen for at opnå de bedste resultater til gavn for naturen og de levende ressourcer, skriver Heilmann. Og tilføjer:

- Det er en stor og stolt dag for vores land, og jeg glæder mig over at projektet nu bliver kendt i hele Norden.

Udover uddelingen af Nordisk Råds miljøpris blev Nordisk Råds litteraturpris givet til den islandske forfatter Auður Ava Ólafsdóttir for romanen "Ör" mens prisen for bedste børne- eller ungdomsbog går til færingen Bárður Oskarsson for bogen "Træið".

Prisen for årets bedste nordiske film gik til den islandske "Kona fer í stríð", instrueret af Benedikt Erlingsson, mens den norske samtidskomponist Nils Henrik Asheim vandt Nordisk Råds musikpris 2018 for værket "Muohta" for kor og strygeorkester.

Til gengæld var der ikke Nordisk musikpris til Georg Olsen for hans CD med Liima Inui, og heller ikke litteraturpris til Magnus Larsens bog "Mit livs slædespor".