Formentligt ny regering i dag

Får Grønland en ny regering snart? Det er det store spørgsmål og ifølge radioavisens kilder tæt på forhandlingerne peger meget i retning af, at Aleqa Hammond allerede her til eftermiddag præsenterer det hold, som nu skal stå i spidsen for Grønland.
25. marts 2013 10:30

Koalitionen bestående Siumut, Atassut, og Partii Inuit har de seneste dage forhandlet intenst om at få et nyt regeringsgrundlag på plads. Det har været emner som ophævelse af nultolerance, fiskeripolitik og en revidering af storskalaloven som særligt har fyldt på deres dagsorden. En af knasterne har formentligt været, at Partii Inuit har lavet en kovending i forhold til partiets uranpolitik og at dette har skulle bringes i orden med partiets bagland.

Her til formiddag har det midlertidige udvalg til valgsprøvelse også siddet i møde. Udvalget beståer af Lars Emil Johansen, Siumut, Siverth K. Heilmann, Atassut, Nikku Olsen, Partii Inuit, Kuupik V. Kleist, IA og Jens B. Frederiksen, Demokraterne. De skal vurderer, om der er nogle af de folkevalgte, der på grund af domsfældelse eller bødepålæggelse ikke findes værdige til at indtræde i Inatsisartut.

Det er naturligvis vigtigt for Aleqa Hammond, at dette arbejde er endeligt færdigt, før en ny regering udpeges, så hun ikke risikerer at udpege en Nalakkersuisoq, som siden falder for valgbarhedsnævnet.