Formandsvalg i Siumut i slutningen af november

Nu er det besluttet, at Siumut holder landsmøde fra 27. til 29. november.
- Det står i vedtægterne, at vi skal holde landsmøde hver tredje år. Derfor har vi sagt, at der skal være landsmøde i år, siger Evelyn Frederiksen. Foto © : KNR
Skrevet af Hansigne Broberg
23. oktober 2020 05:05

Så er der igen sat dato på formandsvalget og landsmøde i Siumut. Det har der været et par gange før, men nu skulle det være sikkert og vist: Det bliver fra 27. til 29. november.

- Vi regner med, at det planlagte landsmøde bliver holdt. Vi regner også med, at landsmødet vil blive holdt over tre dage, som det plejer at gøre siger Evelyn Frederiksen, der er organisatorisk næstformand i Siumut.

LÆS OGSÅ Siumut: Vi aflyser for at beskytte landet mod corona

Men det er endnu ikke besluttet, hvor mødet skal holdes, og om det bliver et fysisk møde eller et møde, der skal være digitalt. Men det bliver offentliggjort i løbet af de næste par dage, når Siumut er færdig med planlægningen, forklarer Evelyn Frederiksen.

Siumuts landsmøde har ellers været i modvind flere gange. To gange er det blevet udskudt allerede på grund af corona.

Det skulle oprindeligt have været holdt fra 8. til 10. juli, men partiets hovedbestyrelse besluttede i maj, at mødet skulle være digitalt og kun vare en enkelt dag. Men den plan blev droppet efter kritik fra lokale afdelinger.

Siumut har også droppet idéen om at holde landsmøde og formandsvalg i Ilulissat den 4.-6. september. 

LÆS OGSÅ Erik Jensen: Siumuts landsmøde er udskudt på ubestemt tid

Det bliver derfor tredje gang, at partiet nu gør klar til landsmøde og formandsvalg. 

- Det står i vedtægterne, at vi skal holde landsmøde hver tredje år. Derfor har vi sagt, at der skal være landsmøde i år, siger Evelyn Frederiksen.

Der er tre personer, der har meldt sig klar til at være formænd for landets største parti: Kim Kielsen genopstiller, og Vivian Motzfeldt og Erik Jensen er også kanidater til den varme formandsstol.