Folketinget åbnede uden Aleqa, Kim og Hans

Kun én politiker fra Grønland var repræsenteret, da Folketinget ringede ind til en ny sæson tirsdag.
02. oktober 2018 10:17

Opdateret kl. 11.01: Det fremgik i en tidligere udgave, at Sjurdur Skaale ikke var til stede under Folketingets åbning. Det er ikke korrekt og dermed rettet i denne udgave.

Flere pladser, der er forbeholdt repræsentanter fra Grønland, stod tomme, da Bertel Haarder (V) som Folketingets længst sidende medlem bød velkommen til et nyt, politisk år tirsdag klokken 12.

På bagerste række hos de nordatlantiske mandater manglede Aleqa Hammond (NQ), som har valgt at være i Nuuk for at kunne deltage i efterårssamlingens udskudte åbning i Inatsisartut onsdag. Det oplyser hendes partisekretær i Folketinget, Miki Jensen.

LÆS OGSÅ I dag åbner Folketinget - med protester over præst

Aleqa Hammond misser dermed et samråd i Folketingets Grønlandsudvalg onsdag om regeringens interesse i de grønlandske lufthavne, hvor finansminister Kristian Jensen (V) er indkaldt. 

Hun vil dog være til stede i Folketinget torsdag, hvor der er den traditionsrige åbningsdebat, oplyser hendes partisekretær.

Også formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen (S), og formanden for Inatsisartut, Hans Enoksen (PN), manglede på de øverste rækker ved siden af repræsentanterne af Kongehuset og de færøske lagting.

Kun Aaja Chemnitz Larsen (IA), færøske Magni Arge (R)  og Sjurdur Skaale (J) mødte op til åbningen.

LÆS OGSÅ Efterårssamlingen er udskudt