IMAK: Hvad skal erstattes af engelsk?

Lærerforeningen IMAK er bekymret for, om Kommuneqarfik Sermersooq har lærere nok, som kan undervise de yngste elever i engelsk på de mindre skoler.
30. maj 2017 09:24

Desuden undrer Lærerforeningen sig over, at deres medlemmer endnu ikke er blevet orienteret om det nye tiltag på kommunens skoler.

- Vi er ikke blevet orienteret om planerne, der er lavet. Jeg har også forhørt mig lidt om Kommuneqarfik Sermersooqs skolelærere, der skal undervise i faget, er blevet orienteret. Men de har heller ikke hørt noget, siger formand for IMAK, Karl Frederik Davidsen.

LÆS OGSÅ Vi er ikke klar til engelsk som andetsprog

Kritikken kommer efter, det mandag kom frem, at Kommuneqarfik Sermersooq fra det kommende skoleår begynder at undervise de små elever fra første klasse i engelsk.

Selvom Nivi Olsen, formand for Børn- og Skoleudvalget i kommunalbestyrelsen, slår fast, at det ikke kommer til at gå ud over undervisningen i de andre fag, så undrer Karl Frederik Davidsen sig alligevel over, hvor de ekstra engelsktimer skal hentes.

- Når man nu starter med et nyt fag, hvad for nogle fag vil man så undervise mindre i, siger han.

IMAK bekymret

Formanden for børn- og skoleudvalget har udtalt til KNR, at alle skoler i Kommuneqarfik Sermersooq allerede har lærere, som kan undervise de yngste klasser i engelsk. Men IMAK påpeger dog, at det langt fra er tilfældet.

- Hvis man sætter nogle til at undervise i et fremmedsprog, som de ikke selv har lært, kan man risikere, at det ikke får den ønsket effekt.

- Tanken er ellers god, at man begynder at følge loven, der giver mulighed for at undervise i engelsk fra første klasse. Men når man allerede mangler undervisere i fremmedsprog, kan man måske frygte, at det begynder at gå i den forkerte retning, siger formand for IMAK, Karl Frederik Davidsen.