For første gang: Levende snekrabber fløjet til auktion i Danmark

Ud af 500 kilo var kun 13 snekrabber døde, da de ankom til Hanstholm fra Nuuk. Air Greenland vil gerne sende endnu større mængder af fersk fisk og skaldyr i fremtiden.
Air Greenland er tilfredse med deres første forsøg med at sende levende snekrabber til auktion i Danmark. Foto © : Air Greenland
19. marts 2024 11:25

For første gang i Air Greenlands historie har flyselskabet formået at sende 500 kilo levende, friskfangede snekrabber til en auktion i Danmark.

Det skete torsdag. Snekrabberne er fanget af lokale fiskere i Nuuk og blev solgt på et fiskeauktionshus i Hanstholm. 

Det skriver Air Greenland på deres Facebook-side.

- Vi har været spændte på, om krabberne ville klare turen, siger cargo sales manager ved Air Greenland Søren Støvhase Nørsø.

Krabberne ankom til fiskeauktionen i Hanstholm. Ved ankomst var der kun 13 døde krabber ud af de 500 kilo.

- Det er over al forventning, fortsætter Søren Støvhase Nørsø.

Solgt i løbet af fem minutter

Alt gik som smurt med at få krabberne fragtet fra Nuuk over Kangerlussuaq og videre til København.

Da krabberne landede i København, var de på køl og klar til udlevering to timer efter ankomst.

Også Air Greenlands samarbejdspartnere er tilfredse. Konsulent for fiskere, der ønsker at eksportere fisk, Mads Petersen kalder det er historisk skridt i fiskeriet.

- Da snekrabberne kom under hammeren under fiskeauktionen i dag, blev de solgt i løbet af fem minutter. Salgsprisen lå på 100 til 150 kroner per kilo.

- Dette første forsøg blev vellykket, men vi regner med, at i takt med, at man bliver mere fortrolig med processen med at sende fersk fisk, vil kilopriserne også blive højere, siger han.

Air Greenland skriver i opslaget, at de har ambitioner om i fremtiden at sende større mængder af fersk fisk og skaldyr til auktionshuse og restauranter rundt omkring i verden.