Flypassagerer risikerer ændrede billetter

Flypassagerer hos Air Greenland må indstille sig på, at deres rejse kan blive udsat eller aflyst, hvis den varslede storkonflikt i Danmark bryder ud den 4. april.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Inge S. Rasmussen
21. marts 2018 11:54

Som KNR har fortalt er årsagen, at arbejdsnedlæggelser i DMI vil betyde, at meteorologerne ikke vil kunne levere de vigtige vejrprognoser til indenrigsflyvningen i Grønland.

Hvis Air Greenlands fly ikke kommer på vingerne, vil flyselskabet i første omgang forsøge at ombooke billetterne til senere afgange.

Men såfremt konflikten trækker ud, får passagererne følgende valg:

- Hvis det bliver en længerevarende konflikt vil vi give kunderne et valg om de ønsker at gennemføre rejsen, eller om de ønsker at annullere rejsen. Men så vidt muligt vil vi prøve at få alle frem til deres destinationer, siger administrerende direktør i Air Greenland Jacob Nitter Sørensen.

Han forklarer, at hvis man har fleksible billetter kan man frit annullere eller ændre den. Og for passagerer med restriktive billetter gælder følgende:

- Har man restriktiv billet, vil vi enten tilbyde en senere afgang eller at man annullerer billetten.

Jacob Nitter Sørensen oplyser at Air Greenland arbejder tæt sammen med departementet for infrastruktur og Mittarfeqarfiit for at forberede sig bedst muligt på den mulige situation hvor Grønland rammes af en konflikt i Danmark.

- Hvis det skulle ske at konflikten rammer har vi beredskabsplaner  på plads, så vi er så godt rustet som muligt til at håndtere den irregularitet, der vil komme som følge af konflikten, fastslår Jacob Nitter Sørensen.

LÆS OGSÅ Storkonflikt kan lamme alle indenrigsflyvninger

 

LÆS OGSÅ Storstrejke kan ramme flytrafikken i Grønland