Flertal vil give flere penge til KNR

IA giver forslaget fra Demokraternes Anda Uldum om 10 millioner ekstra til KNR en kold skulder. Atassut derimod vil umiddelbart gerne være med, og dermed er der faktisk politisk flertal for flere penge til public service stationen.
Skrevet af Mads Lynge
06. september 2012 10:00

Demokraterne foreslår, at KNR tilføres 10 millioner kroner ekstra, hvoraf fem millioner skal hentes ved at stryge tilskuddet til ICC.

Et forslag, der får den kolde skulder hos koalitionspartneren IA.

- Fra IA's side er vi selvfølgelig ikke enige i, at pengene skal hentes hos ICC, sådan som Demokraterne foreslår det. I de her år, hvor der er mere og mere brug for en spiller som ICC, bør vi ikke skære i tilskuddene til dem, siger IA's politiske ordfører Aqqaluaq B. Egede til KNR.

Den 24.august i år meddelte KNR's bestyrelsesformand Hans Peter Poulsen, og direktør Ivalo Egede, at KNR ikke kunne komme uden om en sparerunde.

I alt 11 stillinger skulle nedlægges. Tre ledige stillinger bliver ikke genbesat, mens otte medarbejdere må se sig om efter et nyt arbejde, når sparerunden er effektueret.

IA's Aqqaluaq B. Egede mener, at KNR's nuværende serviceniveau også kan bibeholdes i fremtiden ved gensidig dialog.

- Hvis KNR i fremtiden ikke skal reduceres mere, må vi som Naalakkersuisut, Inatsisartut eller om vi arbejder i KNR, kunne arbejde sammen om at få KNR ud af problemerne, så vi på den måde sikrer demokratiet og den frie presse, siger Aqqaluaq B. Egede.

Helt anderledes lyder det fra den anden koalitionspartner Kattusseqatigiit Partiiat, der blandt andet vil hente de ekstra penge til KNR hos taxavognmændene.

- Vognmændene får et tilskud fra Selvstyret på 50.000 kroner til hver ny taxa. Den tilskudsordning vil vi fra Kattusseqatigiit Partiiat være med til at tage op til diskussion, fordi vi mener, at efter vognmændene udover at få tilskuddet, eksempelvis efter to år sælger taxaen videre med stor fortjeneste, siger Knud Fleischer fra Kattusseqatigiit Partiiat.

Atassut vil sikre flere penge til KNR ad helt andre veje, blandt andet ved at skære i de offentlige administrationsudgifter.

Formand Gerhardt Petersen siger, at der ad den vej kan hentes seks millioner kroner. Og så kan kan en del af tilskuddet til ICC skæres væk, så man ad den vej kan hente omkring en million kroner, siger Gerhardt Petersen.