Flere torsk til fiskerne

Naalakkersuisoq for fiskeri, Ane Hansen, er nu kommet med en god nyhed til de vrede fiskere, der i i dag og imorgen demonstrerer mod vilkårene i det kystnære fiskeri. Torskekvoten for i år bliver forhøjet med 1.500 tons. Det har Naalakkersuisut lige vedtaget.
11. oktober 2011 11:19

Den 25. september var den årlige torskekvote på 10.000 tons i det kystnære fiskeri opfisket. Men idag smed Naalakkersuisut et skvæt oveni.

De 1.500 ekstra tons er imidlertid øremærket til hjemmemarkedsproduktion, som Naalakkersuisut ønsker at øge. Dette både for at fiskerne og indhandlingsstederne kan tjene mere og for at mindske importen.

- Vi har taget hensyn til vores politiske målsætning om at selvforsyningen skal være bedre. Så af den grund har jeg fået undersøgt, hvor meget indhandlingsstederne på kysten har brug for til hjemmemarkedet frem til årets slutning, udtaler naalakkersuisoq for fiskeri, Ane Hansen, efter sit pressemøde idag.

Biologerne vender stadig tomlen nedad for torskefiskeri i det hele taget, men pengene vejer tungere i dette tilfælde, lyder det:

- Vi forholder os meget til biologerne, men vi tager også hensyn til den økonomiske side af sagen hos fiskerne og indhandlingsstederne, siger Ane Hansen.