Flere penge for mindre kvoter

Ny fiskeriaftale mellem Grønland og EU giver Grønland flere penge og indskrænker samtidig EU's fiskekvoter i de grønlandske farvande.
Skrevet af Mads Ullerup
06. februar 2012 06:28

Den nye aftale der gælder fra 2013 til 2015 handler om, hvor meget EU kan få lov at fiske i de grønlandske farvande og hvad de skal betale for fiskerilicensen.

Det er kun få punkter der nu bliver ændret i forhold til den oprindelige aftale med EU, men ændringerne betyder i korte træk at EU's fiskerikvote er blevet mindre og at Grønland tjener mere på licensen.

Regningen for EU's fiskerilicens til de grønlandske farvande kommer til at stige fra 121 millioner kroner til 143 millioner kroner.

- Jeg er tilfreds med resultatet af denne forhandling, som sikrer et nødvendigt bidrag til Landskassen. Et beløb der er større end hidtil, og som samtidig har reduceret en del af fiskekvoterne til EU, således at der nu både tages hensyn til den biologiske basis for fiskeriet og det grønlandske fiskerierhvervs interesser, lyder det fra medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug Ane Hansen i en pressemeddelelse.

Forhandlingsresultatet skal nu endelig godkendes af Naalakkersuisut og EU før det træder i kraft den 1. januar næste år.