VIDEO Flere går ind for en forældreskole

Da folkeskolen var til debat onsdag aften i KNR blev indsatsen i de små klasser vendt, 11. klasse blev berørt og forældrenes indsats og mangel på samme var ligeledes til debat.
13. november 2014 17:15

- Et dobbeltsproget system kræver mere af eleven og hjemmet. Hvis hjemmet ikke er i stand til at understøtte sprogmæssigt, så kommer man bagud. Det er ikke nogen kritik, det er noget, vi skal forholde os til konstruktivt. Så bliver vi nødt til at forlænge (skoleopholdet, red.), så man kan understøtte hjemmet men sandelig også de unge mennesker, siger Steen Lynge fra Atassut.

Se hele den danske debat her.

Modsat Lynge, mener Aviaja Sinkbæk en tidlig indsats er yderst nødvendig, mens Per Berthelsen fra Siumut har fokus på forældrene.

- Jeg vil arbejde for at få indført forældreskoler, således at et samarbejde mellem skole og hjem opstår, og det kommer en forskel på det samarbejde vi har set indtil nu, siger Per Berthelsen.

Se hele den grønlandske debat her.

- Det lyder godt, det kan jeg kun tilslutte mig. Men samtidig vil jeg også foreslå, at vi stadig opretter en forældrerådgivning i skolerne i samarbejde med rådgivningslæreren for de store klasser, som kan vejlede de unge 8.-10. klasseelever til at komme videre, siger Per Rosing fra Partii Naleraq.

Læs også Fokus på uddannelse i tv-debat

- Vi er altid åbne for konstruktive forslag – undersøge det, vurdere det og bruge det, hvis det kan bruges. Vi er parat til at omfordele (penge, red.) i undervisningsområdet. Vi har 1,6 milliarder at arbejde med. Skole er jo det fundament, der skal bygge vores hus, siger Steen Lynge.

- Alt, der kan forbedre folkeskolen til elevernes bedste, er vi åbne overfor, siger Múte Bourup Egede fra Inuit Ataqatigiit.