Fiskeridepartementet vil rykke kvoter efter overfiskeri i Diskobugten

Der blev fisket alt for mange hellefisk i Diskobugten i februar, og derfor lukker fiskeriet midlertidigt. Fiskeridepartementet vil dog hente flere hundrede tons fra årets sidste måneder og tilføre dem nu.
Den midlertidige lukning af fiskeriet efter hellefisk i jollesegmentet gælder for licenser, der ender på 47-JK i forvaltningsområdet Diskobugten. Foto © : Forsvaret
04. marts 2021 12:31

Der blev hevet mere end 100 tons for mange hellefisk op af havet i Diskobugten i februar, og derfor lukker Fiskeridepartementet fiskeriet ned fra den 7. marts.

Det er dog en midlertidig løsning, da departementet selv arbejder på at tage 100 tons kvoter fra kvoterne i oktober, november og december og sprøjte dem ind i marts måned.

- Vi hæver ikke den årlige kvote, men vi arbejder på at flytte kvoten fra andre måneder til marts måned. Det er sandsynligt, at vi kan flytte noget fra kvoterne fra oktober, november og december til marts måned, siger Jørgen Isak Olsen, der er departementschef i Fiskeridepartementet.

LÆS OGSÅ Flekskvoter skal forhindre forhøjelser af hellefiskekvoter

Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvornår fiskeriet så igen åbner i Diskobugten for det kystnære fiskeri efter hellefisk for jollesegmentet.

Jørgen Isak Olsen fortæller, at departementet selv har magt til at flytte årets kvoter rundt uden politisk indblanding.

Kvoten for kystnært fiskeri efter hellefisk er på 214 tons pr. måned i januar, februar og marts.

I januar blev der kun fisket 115 tons, så de resterende 99 tons blev flyttet til kvoten i februar.

I februar har fiskerne dog fisket hele 422 tons, hvilket er mere end 100 tons for meget.

Det er derfor, at myndighederne nu lukker fiskeriet den 7. marts.