Fire legater uddelt fra Ivalo & Minik Fonden

Kronprinsparrets fond, Ivalo & Minik Fonden, har uddelt fire legater og for mere end 100.000 kroner samlet.
Ivalo & Minik Foto © : Brian Mølgaard/KNR
03. oktober 2014 12:28

Aviaaja Birkholm, Kathrine Naaja Rasmussen, Qivioq Kern Kreutzmann og Anna Sørensen er de heldige modtagere af fondens midler, og dermed har Ivalo & Minik Fonden næsten fordelt 450.000 kroner alene i år til unge, ambitiøse mennesker.

 

- Jeg håber, at legatmodtagerne får nogle gode ophold i udlandet, og at de efterfølgende vender tilbage til Grønland, og bruger den viden, de har tilegnet sig, siger Minik Rosing, der er formand for fondens bestyrelse.


Aviaaja Birkholm får legatet som støtte til et praktikforløb på en fødeklinik på Bali i forbindelse med afslutningen af sin uddannelse som jordemoder på Professionshøjskolen Metropol.

 

Legatet til Kathrine Naaja Rasmussen skal hjælpe hende med at gennemføre sin kliniske praktik på Universitetshospitalet i Bergen (Norge) i forbindelse med medicinstudiet på Københavns Universitet.

Qivioq Kern Kreutzmann er en af de udvalgte i det danske iværksætterprogram "Iværksættere i udlandet".

Anna Sørensen har modtaget et legat til et afsluttende praktikophold i en international organisation eller lignende i forbindelse med hendes studier på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet.

 

Minik Rosing pointerer, at fonden ikke kunne uddele de mange penge uden donationer fra NunaFonden, Royal Greenland, Royal Arctic Line og Grønlandsbankens Erhvervsfond.

 

Fonden opfordrer nye til at søge, hvor næste ansøgningsfrist er den 1. marts 2015.