Fire år med fremgang

Når vælgerne går til stemmeurnerne 12. marts, er det afslutningen på en anderledes periode i det politiske system i Grønland. En bred koalition bestående af Kandidatforbundet, Demokraterne og IA har regeret landet siden 2009.
Skrevet af Peter Troelsen
02. marts 2013 13:06

Det var ikke alle, der spåede koalitionen en særlig lang levetid. De mente, at der var alt for langt fra Demokraterne i højre side af salen til IA og Kandidatforbundet i salens anden side. Stik imod alle odds har koalitionen holdt sammen i en hel valgperiode, og de går med løftet pande og stor selvtillid ind til valget, med ambitioner om fire år mere på broen.

-Vi overtog en økonomi, der i den grad sejlede, og det var vores første, største og vigtigste opgave at få økonomien på ret køl. Vi gik forsigtigt til værks, det var første gang at Kuupik skule styre så stort et skib, og ingen af os havde erfaring med at lede et land. Alligevel har vi her, fire år efter, fået styr på økonomien, balance i landskassens økonomi og sat kursen mod en bedre fremtid for landet, fortæller Palle Christiansen i et interview med knr.gl.

Hvis vælgerne stemmer stort set som ved sidste valg, vil der igen være et flertal bag koalitionen, selv om Kandidatforbundet går et hårdt valg i møde. Står det til Palle Christiansen, der endnu engang er at finde på Demokraternes liste, så bliver det til endnu en periode med et samarbejde på tværs af midten i grønlandsk politik.

-Vi har nået ufatteligt meget, og vi har haft et godt og respektfuldt samarbejde i koalitionen. Det ser jeg gerne fortsætte, selv om vi her i valgkampen har meget forskellige mærkesager. Det har været svært, men det har været til gavn for landet, og vi vil gerne gøre det endnu bedre at være indbygger i Grønland, uanset hvor man kommer fra. Vi har brug for alle for at få udviklet Grønland yderligere, siger Palle Christiansen.