Filmanmelder elsker Eskimo Divas billede af Grønland

Med fire ud af seks mulige stjerner har DR’s filmanmelder taget godt imod ’Eskimo Diva’. Dokumentaren, som følger Nuka Bisgaards rejse rundt i landet med et dragshow.
Foto © : Reel Pictures
Skrevet af Camilla Dam
09. september 2015 04:55

Filmanmelder Per Juul Carlsen er vild med det billede, filmen tegner af Grønland med den ’farvestrålende popstjerne’, DJ Aqqalu Engell og ikke mindst en meget entusiastisk tilskuer i en af de byer, de besøger.

Per Juul Carlsen roser instruktør Lene Stæhrs ’allestedsnærværende kamera’, mens han savner ’en større form- og stilbevidsthed, et mere klart og personligt udtryk.’

- Til gengæld leverer Lene Stæhrs kamera, der ser ud til at have siddet på nakken af Nuka Bisgaard gennem flere år, et befriende anderledes billede af det Grønland, der næsten kun findes fordomme om, skriver han.

Læs også VIDEO Danmarkspremiere på Nuka the Diva

Filmanmelderen bemærker ligeledes beskrivelsen af de fordomme, Nuka Bisgaard og mange andre grønlændere bliver udsat for i Danmark, hvorimod man som grønlænder bliver mødt af langt mere åbne arme i fx Spanien.

- Det er præcis den wouw-fornemmelse, ’Eskimo Diva’ åbner for, et anderledes billede på den eksotiske verden, vi danskere opfatter som en del af vores, men som har meget svært ved at komme ud billedet af selvdøde sælfangere og fordrukne familiefædre, skriver Per Juul Carlsen.

Læs også VIDEO Stor succes for Eskimo Diva

’Eskimo Diva’ har dansk premiere den 10. september, hvor den vises i Empire Bio i København, Øst for Paradis i Aarhus og Nicolai Bio i Kolding.

Læs også Qulaarpaa Mr. Gay Pride: Grønland har flyttet sig med stormskridt