Siissisoq 20 års jubilæum Fejres med nyt materiale

Forbudt for børn under tretten. Afrikanske dyr i musikteksterne. Grønlands unikke rockband Siissisoq har mange kendetegn. Bandet har 20 års jubilæum i år, og det fejres med nyt materiale for første gang i årevis.
18. november 2018 11:35

Nogle kunne slet ikke lide dem. Andre syntes de var fantastiske. I år er det 20 år siden rockbandet "Siissisoq" udkom deres første album "Aammarpassuillu". Udgivelsen gav genlyd over hele Grønland, og landets musikhistorie blev vendt på hovedet. Et nyt kapitel begyndte. 

- Vi ville overraske folk med lidt grænseoverskridende tekster, fortæller bandets frontfigur Karl-Enok Mathiassen, der også er stifter af bandet. 

Det hele startede i en solrig sommer i Grønlands hjerte, Uummannaq. For præcis 24 år siden. To unge teenagere kom hjem fra skolen. Ivrige efter at prøve noget nyt, ivrige efter forandring i grønlandsk musik. 

Med inspiration fra heavy metal-bandet Metallica, The Doors og White Zombie formede de bandet "Siissisoq".

- Vi sad ved trapperne ved siden af vores huse, der spurgte jeg min ven, om han ikke ville starte et band. Så vi kunne gøre, hvad det passede os - bruge vores egen mening, siger Karl-Enok Mathiassen.

Producerne i den daværende pladeselskab ULO blev ellevilde, da de hørte bandets demo tilbage i 1998:

- Vi smilte og blev meget ivrige. Vi tænkte: YES! , endelig et band med noget anderledes musik, fortæller Johan Henningsen, der var executive producer i albummet.

LÆS OGSÅ Siissisoq tilbage med original besætning

Ny udgivelse

Da "Siissisoq" blev introduceret blev bandet hurtigt populært. Bandet hittede stort med det første album og var på turné langs kysten samt i Island og Danmark. 

Og efter mange års stilhed fra bandet sker der nu noget. Bandet udgiver nemlig et nyt album den 30. november med både nye og gamle sange samt en live-dvd.

 

- Hvis vi skal tænke på de nye sange, så har jeg skrevet, hvad jeg som person har gennemgået i mit liv. Tekster der handler om livet. Men jeg har taget Siissisoq-stilen med hele vejen, fortæller Karl-Enok Mathiassen.

LÆS OGSÅ Kendte bands spiller for kræftramte Ida Heinrich