Far og datter har ventet mere end to uger for at komme på sygehuset

I Kullorsuaq sidder en bekymret far med sin datter og venter på en helikopter ud af den nordgrønlandske bygd.
Foto © : KNR
15. januar 2018 16:01

Siden december har Air Greenland ikke kunne beflyve bygderne i Upernavik distriktet, og lige nu venter 57 passagerer på enten at komme til eller fra Kullorsuaq og Nuussuaq. Blandt dem er Jørgen Adam Fisker og hans datter.

- Tålmodigheden slipper selvfølgelig op. Det gælder ikke kun for os, der er også andre ved Upernavik, som er ramt.

Siden den 28. december har Jørgen Adam Fisker ventet på at komme med en helikopter til Upernavik, hvor datteren skal til kontrol på byens sygehus. Han oplyser desuden til KNR, at der er flere andre i Kullorsuaq, som står i den samme situation.

- Det er træls, især hvis man tænker på, at der også er andre, som er syge. Det kan derfor have konsekvenser, hvis det fortsætter, fortæller Jørgen Adam Fisker.

LÆS OGSÅ Strandede passagerer kommer nu frem

Fornyet håb endte i skuffelse

Efter en længere periode, hvor først vejret og sidenhen tekniske problemer var skyld i, at flyvningerne til bygderne i Upernavik-distriktet var indstillet, var der lys for enden af tunnelen.

I sidste uge lød det fra det selvstyreejet flyselskab, at de nu var klar til at flyve igen. Til stor glæde for de strandede passagerer.

- Vi fik ellers håbet tilbage og der troede vi også at vi skulle bruge S-61 som sidste år, siger Jørgen Adam Fisker til KNR.

LÆS OGSÅ Helikopterproblemer i Nordgrønland fortsætter

Men fredag fortalte Air Greenland, at de på grund af vejret alligevel ikke havde haft mulighed for at gennemføre de planlagte flyvninger til bygderne i Upernavik distriktet.

I alt venter 57 passagerer på at komme til eller fra Kullorsuaq, Nuussuaq og Upernavik. Nogle har endda ventet siden december, hvor den sidste helikopter fløj.

I hele Upernavik-distriktet er 127 passagerer ifølge Air Greenland strandet på grund af helikopterproblemerne.