Følg Pituffik-Folketingsdebat live onsdag kl. 9

Onsdag morgen grønlandsk tid er der indkaldt til forespørgselsdebat i Folketinget. Udenrigsminister Martin Lidegaard svarer på spørgsmål angående den mistede servicekontrakt til et amerikanskejet firma på Thule Air Base.
20. januar 2015 16:59

Debatten foregår i Folketinget fra kl. 9 til 11 grønlandsk tid og altså 13-15 lokalt i Danmark.

 

I forlængelse af debatten i salen skal der forfattes en vedtagelsestekst, som Folketinget skal stemme om. Folketinget skal opfordre regeringen til at fremtidssikre det grønlandske folks udbytte af militærbasen i Pituffik, som amerikanerne ellers ikke betaler for at bruge.

 

- Jeg er rigtig glad for, at det ser ud til at vi kan samle et bredt flertal i Folketinget til en fælles opfordring til den danske regering.

 

- Det har været vigtigt for mig sikre at servicekontrakthaveren ved Pituffik fortsat er dansk/grønlandsk, og at Grønland fortsat sikres størst muligt afkast af amerikansk militær tilstedeværelse i Grønland. Det gælder både lærepladser, beskæftigelsesmuligheder og skatteindtægter, siger Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem Johan Lund Olsen, som har indkaldt til forespørgselsdebatten.

 

Både IA-formand Sara Olsvig og Steen Lynge fra Atassut, som begge er medlemmer af Inatsisartuts udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg, vil være til stede under hasteforespørgslen i Folketingssalen.