Færøske og spanske fly hjælper Air Greenland

Efter en ulykke med Air Greenlandsflyet Norsaq har flyskabet lejet tre fly udefra for at flyve passager til Danmark, fortæller Air Greenland.
Skaden på flyet vinge var en personlig fejl. Foto © : Air Greenland
26. oktober 2022 11:41

210 passager sad klar til at tage afsted til København fra Kangerlussuaq i går ved 14-tiden efter planen, men på grund af en personlig fejl blev rejsen ikke til noget.

Vingen gik nemlig i stykker. Trapperne, der bruges til at stige ind i Norsaq, påkørte vingen på flyet, og medførte omfattende skader. Derfor er flyet ude af drift i mindst en uge. 

Men 377 passager tager afsted i dag til Danmark, fortæller Air Greenland.

- I dag har vi lejet to fly fra Atlantic Airways fra Færøerne, så 377 af vores passagere kan tage afsted til Danmark, siger Inga Dora Guðmundsdóttir Markussen PR-manager ved Air Greenland. 

LÆS OGSÅ Trappe påkører Air Greenland flyver – ude af drift i mindst en uge

- Desværre er der ikke plads til alle passagerne, hvorfor vi er nødt til at sende resten afsted i morgen og i overmorgen, hvor vi har lejet et spansk fly fra Wamos Air.

Men vejrudsigten fra DMI ser ikke lovende ud.

- Det er en helt ordinært afgang i morgen. Dog skal der lige fremhæves, at der er stormvarsel på vej mod Nuuk. Dem, der allerede er i Kangerlussuaq, kan tage af sted uden tvivl, siger Inga Dora Guðmundsdóttir Markusse.