Færøsk folketingsmedlem støtter Mette Frederiksen som statsminister

Som den eneste af de fire nuværende nordatlantiske politikere i Folketinget vil færøske Sjurdur Skaale fra Javnaðarflokkurin oplyse, hvem han støtter som statsminister efter folketingsvalget.  

Og det bliver formanden for hans eget, danske søsterparti, Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, som Sjurdur Skaale peger på. Det skriver han i en kronik i Altinget Arktis.

Dermed er Sjurdur Skaale den eneste af de siddende nordatlantiske mandater i Folketinget, som vil oplyse, hvilken statsministerkandidat de støtter efter et folketingsvalg.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond genopstiller til Folketinget

Hverken Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit, Aleqa Hammond fra Nunatta Qitornai eller færøske Magni Arge fra det republikanske parti, Tjóðveldi, vil oplyse, hvem de helst ser som statsminister, hvis de bliver genvalgt til Folketinget.

Det skal i stedet afhænge af, hvilken statsministerkandidat der vil imødekomme flest krav fra Grønland eller Færøerne efter valget.

LÆS OGSÅ Aaja opfordrer kandidater til tidligere valgkamp

Men det er at holde vælgerne for nar, mener Sjurdur Skaale. Og samtidig er det med til at undergrave det danske demokrati, hvis vælgere i to selvstyrende lande ender med at afgøre valget i Danmark.

- Det vil jo betyde, at medlemmer af Folketinget, hvis vælgere ikke betaler skat i Danmark og kun i meget begrænset omfang er omfattet af Folketingets lovgivning, vil få helt afgørende indflydelse på dansk politik. Det, synes vi, ville være respektløst over for det danske demokrati, skriver Sjurdur Skaale i Altinget Arktis.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt