EU-dom giver flere ret til fly-erstatning

EU-regler for erstatning til flypassagerer gælder også, hvis forsinkelsen opstår uden for Europa. Det slår EU-Domstolen fast i en afgørelse.
Foto © : HiFly
Skrevet af Jonas Fievé
03. juli 2018 15:30

Retten til kompensation efter EU-reglerne gælder også, hvis man foretager en mellemlanding uden for EU og derefter bliver forsinket.

- Flyskift under mellemlanding ændrer ikke på den omstændighed, at to eller flere flyafgange, der er reserveret samlet, skal anses for at være én samlet direkte tilsluttet flyforbindelse, siger EU-Domstolen.

Ved domstolen fik en tysk kvinde medhold i, at hun netop havde ret til kompensation, da hun efter en mellemlanding i Casablanca var blevet fire timer forsinket.

Har ikke forholdt sig til dommen

I første omgang havde det marokkanske flyselskab blankt afvist kravet, men nu har EU-Domstolen altså slået fast, at EU-reglerne gælder helt frem til den endelige destination, hvis der er tale om en samlet reservation.

KNR har henvendt sig til Air Greenland for at høre, hvordan de forholder til dommen og, om de vil ændre deres vejledning til flypassagerene. I en mail skriver selskabet, at de holder øje med udviklingen på området.

- Og hvis det viser sig, at vi skal forholde os til noget nyt, så agerer vi herefter i forhold til, hvad vi som luftfartsselskab er forpligtiget til jf. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen samt EU-forordningen. Vi har således ikke forholdt os til den enkelte retssag, skriver kundechef for Air Greenland, Helle Pedersen, til KNR.

EU-reglerne for erstatning til flypassagerer gælder ikke på ture, der udelukkende foregår uden for EU.