Et valg op ad bakke

Valget til Inatsisartut, der afholdes i dag, har i den grad været et besværligt valg for Kandidatforbundet i almindelighed og formanden Anthon Frederiksen i særdeleshed. Selv om Frederiksen har knoklet som en lille djævel, stillet op til stort set alle valgmøder, både på dansk og på grønlandsk, har vælgerne ifølge meningsmålingerne ikke belønnet den flittighed, der har været udvist fra partiformandens side.
Skrevet af Peter Troelsen
12. marts 2013 09:24

Tirsdag formiddag var det ikke vælgermøder eller tv-indslag, der var på dagsordenen, men derimod opstilling af et skilt foran Katuaq i Nuuk. I snestorm og med kun en enkelt hjælper knoklede Frederiksen med at få surret skiltet fast, inden det blæste væk. Normalt ikke et arbejde for en spidskandidat og partiformand, men Anthon Frederiksen havde endog overskud til at smile til fotografen, da han storsvedende fik skiltet på plads.

Dette valg kan meget vel blive en afslutning på en spændende politisk karriere, der førte Frederiksen over en borgmesterpost i Ilulissat til en plads i landets regering, hvor han i den seneste valgperiode har siddet som naalakkersuisoq for miljø. Om det skal blive til et endeligt farvel til Anthon Frederiksen afgør vælgerne, men det kræver i omegnen af 920 stemmer fra vælgerne til Kandidatforbundet, og meningsmålingerne i både aviser, til debatter og på Facebook har ikke indikeret mandat(er) til Anthon Frederiksen og hans parti.