Eskimolog skal stå i spidsen for ny anstalt

Eskimolog Tina Dam skal stå i spidsen for Anstalten i Nuuk, der åbner til foråret. Ambitionen er at bruge kendskabet til den grønlandske kultur til at løse mulige konflikter.
Foto © : Kriminalforsorgen i Grønland
10. december 2018 07:26

Rettelse 11.12.2018: Der stod tidligere, at Tina Dam er direktør for Anstalten i Nuuk. Den rigtige betegnelse er anstaltsleder. Det er rettet i teksten herunder.

Det skriver fagbladet Magisterbladet.

Kriminalforsorgen i Grønland har udpeget Tina Dam til leder for Anstalten i Nuuk. Hun er opvokset i Grønland og har uddannet sig inden for grønlandsk og arktisk sprog og kultur som eskimolog.

LÆS OGSÅ Leder af den ny anstalt i Nuuk er fundet

Og baggrunden er ifølge hende selv en god ballast i det nye job. Kendskabet til både den grønlandske og danske kultur kan nemlig være med til at nedtrappe potentielle konflikter i Anstalten, mener Tina Dam.

LÆS OGSÅ Grønland og Danmark er uenige om sundhedsudgifter

- Jeg (ser, red.) det som en af mine fornemmeste opgaver at være brobygger og oversætter mellem de forskellige medarbejdergrupper, så vi kan levere en god indsats over for de indsatte.

Den nye anstalt kommer til at rumme 76 indsatte fordelt i en åben og lukket afdeling. Stedet skal fremover også rumme grønlandske forvaringsdømte, som i dag bliver sendt til Danmark for at afsone.

LÆS OGSÅ Behov for flere bistandsværger i Grønland

LÆS OGSÅ Folketinget støtter historisk aftale for grønlandske forvaringsdømte