Foto: Camilla Dam/KNR

Erik Jensen afviste at støtte Løkke-aftale i Naalakkersuisut

Naalakkersuisut blev orienteret tre dage i streg om den aftale, der var på vej med den danske statsminister. Mødereferatet viser, at det ikke kun var Partii Naleraq, der var i mod. Kielsen mødte også modstand fra partikollega.

Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Erik Jensen fra Siumut, gjorde det klart på et møde i Naalakkersuisut lørdag formiddag, at han ikke støttede den økonomiske aftale, Kim Kielsen mandag indgik med den danske statsminister.

Et flertal i Naalakkersuisut blev dog enige om at tilslutte sig aftalen med den danske statsminister, sådan som den forelå lørdag morgen klokken 10. Men to medlemmer fik ført til referat, at de ikke kunne tilslutte sig aftalen.

LÆS OGSÅ Kielsen ked af hård tone under demonstration

Erik Jensen befinder sig som flere andre medlemmer af Siumut og Inatsisartut i en klemme mellem Naalakkersuisuts ønske om at opføre nye lufthavne og deres bagland i Qeqqata Kommunia.

I Qeqqata Kommunia ser man ikke opførslen af nye lufthavne som en positiv ting, da det med stor sandsynlighed vil betyde, at lufthavnen i Kangerlussuaq vil blive nedskaleret med mange tabte jobs til følge.

Foruden Erik Jensen fik naalakkersuisoq for finanser, Pele Broberg, ført til referat, at han ikke støtter aftalen med den danske statsminister. 

LÆS OGSÅ Koalitionspartnere støtter dansk håndsrækning

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports kan spare en milliard kroner ved dansk bidrag

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt