Foto: KNR

Kielsen ked af hård tone under demonstration

Formanden for Naalakkersuisut udtrykker ærgrelse over tonen i den demonstrationen, der mandag blev arrangeret mod ham selv og den danske statsminister.

Demonstranter opfordrede til angreb på Kielsen og bad ham smide sin anorak.

- Under demonstrationen blev jeg blandt andet opfordret til at tage min anorak af, fordi nogle mente, at jeg ikke er værdig til at bære den, og at jeg ikke er rigtig grønlænder. Demonstranterne sagde også, at da der ikke var så mange politibetjente til stede, kunne man jo passende kaste sten efter mig, skriver Kielsen.

KNR har på flere optagelser hørt disse ytringer mod Kielsen, men ifølge formanden var det ikke det værste. Han skriver, at nogle demonstranter sagde til ham, at han burde klynges op.

Ordene gjorde indtryk på Kielsen.

- At jeg som grønlænder blev bedt om at tage min anorak af, gjorde ondt på mig. Men det der gjorde mest ondt på mig var, at børn var vidne til, kunne se og høre, hvad de voksne sagde og gjorde.

Formanden afslutter sin Facebookopdatering med en opfordring til befolkningen.

- Vi skal alle værne om demokratiet - vi skal opføre os pænt, ikke nedgøre vore medmennesker og vi bør respektere hinanden.

- I er alle beskyttet af demokratiet - også mig! Lad os sammen værne om det! slutter han.

Partii Naleraqs formand Hans Enoksen tager i en pressemeddelelse afstand fra den hårde tone, der blev brugt under demonstrationen, som var arrangeret af netop Partii Naleraq.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt