Foto: KNR

Erik Jensen afviser splittelse i Siumut

Selvom Erik Jensen ikke støtter sin egen formand i spørgsmålet om den vigtige lufthavnsaftale med Danmark, bakker han stadig op om Kim Kielsen som formand for Siumut.

Overfor KNR slår naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug fast, at han stadigvæk støtter Kim Kielsen.

- Det gør jeg, da vi stadigvæk står sammen. Siumut er et kæmpestort parti, hvor vi har flere forskellige holdninger til forskellige emner, og der er plads til alle. Han er stadigvæk formand, og det fortsætter vi med, da der ikke er splittelse i Siumut, siger Erik Jensen.

LÆS OGSÅ Erik Jensen afviste at støtte Løkke-aftale i Naalakkersuisut

Kim Kielsen udfordres i øjeblikket af, at Partii Naleraq har forladt koalitionen og efterladt Kielsen uden flertal i Inatsisartut. Samtidig er der åbenlys intern splittelse i Siumut i spørgsmålet om nye lufthavne.

Lufthavnene er den største investering i landets historie og ventedes at falde endeligt på plads under denne efterårssamling. Aftalen om dansk medfinansiering kan potentielt blive en milepæl for projektet, da aftalen kan bringe hele finansieringen på plads, og ovenikøbet gøre projektet væsentligt billigere end Selvstyret havde regnet med.

LÆS OGSÅ Kielsen forsøger at danne ny koalition

Men Erik Jensen ser det altså ikke som et problem, at han på et Naalakkersuisutmøde har afvist at støtte aftalen med Danmark, som hans egen partiformand Kim Kielsen underskrev mandag. Han vil dog ikke ud med, hvad der præcist skete på det pågældende møde.

- Først og fremmest skal jeg gøre opmærksom på, at møderne i Naalakkersuisut er fortrolige og derfor kan jeg ikke sige, hvad vi har sagt på mødet. Men der er selvfølgelig nogle ting, som vi har drøftet på mødet (aftalen med Danmark, red), og på den baggrund synes jeg, at der var nogle uafklarede spørgsmål, siger han.

Senest der var uro i Siumut var sidste år, da nuværende formand for Nunatta Qitornai, Vittus Qujaukitsoq, på Siumuts landsmøde udfordrede Kim Kielsen - et opgør som Kielsen vandt.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt