Foto: KNR

Enoksen vil stramme licenser for skibe med narkofund

Hvis trawlere bliver benyttet til at transportere narkotika til landet, så vil Naalakkersuisut overveje at stramme reglerne for udstedelse af licenser og kvoter i fremtiden, skriver Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Hans Enoksen i en pressemeddelelse.

I den forløbne uge har islandsk politi fundet 20 kg hash ombord på den grønlandske trawler Polar Nanoq i Reykjavik. En sag som Hans Enoksen kalder alvorlig.
Et besætningsmedlem fra trawleren blev anholdt i forbindelse med sagen, men blev løsladt igen lørdag.

Narkotikafundet får nu Hans Enoksen til at opfordre rederierne til at indskærpe overfor deres besætningsmedlemmer, at smugling af narkotika ikke er lovligt.
Og hvis trawlere fortsat bliver brugt til at indsmugle narkotika, så kan Naalakkersuisut overveje at lade det gå ud over fiskekvoter og -licenser i fremtiden.

- Jeg vil hermed fremhæve, at udstedelser af licenser og kvote tildelinger ikke må føre til, at der indføres ulovligt narkotika til landet, siger Hans Enoksen.

I en pressemeddelelse udtrykker GE forundring over udmeldingen om at stramme licenser og kvoter, hvis trawlere transporterer narkotika. Ifølge GE mangler denne politiske reaktion enhver rimelig logik.

GE finder det uacceptabelt, hvis en virksomhed skal trues på sit økonomiske grundlag i tilfælde af, at en medarbejder afsløres i private, ulovlige handlinger, der intet har med virksomhedens lovlige aktiviteter at gøre.

De 20 kg hash kan have en værdi på op mod 10-12 millioner kroner efter grønlandske priser.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt