Enoksen har fokus på pasningstilbud til førskolebørn

Der skal være plads i en daginstitution eller i dagplejen til de børn i førskolealderen, hvor forældrene har behov for at få dem passet.
Foto © : KNR
31. maj 2016 11:17

Det mener Hans Enoksen fra Partii Naleraq, som derfor i dag tirsdag stiller forslag om en forespørgselsdebat om pasning af børn i førskolealderen.

Her skal det debatteres, hvordan det grønlandske samfund bedst muligt fremmer udviklingen af dagtilbud i hele landet. Også bygderne.

Og det forslag bakker naalakkersuisoq for uddannelse, Nivi Olsen op om og kalder det for et "vigtigt spørgsmål".

Af svaret til Hans Enoksen fremgår det, at Naalakkersuisut er ved at igangsætte en landsdækkende tilstandsvurdering og behovsanalyse. Den skal se nærmere på de fysiske rammer for dagtilbud til førskolebørn og folkeskoleområdet. 

Her er der i 2014 og 2015 bevilget 10 millioner kroner pr. år til udvidelser på daginstitutionsområdet særligt rettet mod bygder og mindre byer.

Samtidig skal fjernundervisningen af medhjælperuddannelsen inden for dagtilbud sikre, at der er uddannet personale i daginstitutioner og dagplejen for førskolebørn i bygder og byer i yderdistrikterne.

Også normeringen af personale på førskole-området skal ses efter i sømmene.

Der står 416 førskolebørn på venteliste til et dagtilbud, viser de nyeste tal, som er fra 2014, oplyser Nivi Olsen i sit svarnotat.