Endeligt afklaring på Naalakkersuisuts økonomiske interesser

Fejl og forglemmelser skyld i manglende åbenhed. Formanden for Naalakkersuisut undskylder lang ventetid Så er der langt om længe kommet styr på medlemmerne af Naalakkersuisuts økonomiske interesser, eller i hvert fald offentliggørelsen af dem. Det sker i et svar fra formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, Siumut, på et paragraf 37 spørgsmål fra Demokraternes Palle Christiansen.
20. juni 2013 07:39

Her skriver Aleqa Hammond, at hun gerne vil beklage den lange ventetid, som hun tilskriver administrative fejl i Formandens Departement.

Her af fremgår det også, at landets ledere har været lidt sløve til at komme ud af starthullerne.

Således hedder det i meddelelsen, at naalakkersuisoq Miiti Lynge, Partii Inuit ved en fejl ikke har anmodet Udvalg til Valgs Prøvelse om tilladelse til at bevare sine hver og erhverv, men alene har udfyldt det frivillige oplysningsskema.

Et skema som imidlertid også blev væk i hendes departement, hvorfor denne offentliggørelse også først skete en rum tid efter den fastsatte deadline for denne ordning.

Miiti Lynge har dog per 12. juni endeligt sendt en anmodning til Udvalg til Valgs Prøvelse.

Herudover lyder det at Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen, Siumut heller ikke har fået indsendt sin formular på trods af, at hun var indehaver af en konsulent virksomhed. Denne virksomhed har dog været afviklet siden d. 6 maj.

Naalakkersuioq Sten Lynge, Atassut, havde også indsendt en anmodning til Udvalg til Valgs Prøvelse, men har siden afviklet sine virksomheder og har derfor trukket sin anmodning tilbage.

De øvrige medlemmer besidder ikke hverv eller interesser, der skal godkendes.